Solarna Energija: Kako Može Doneti Uštede u Poslovanju
Solarna energija postaje sve popularniji izvor energije širom sveta, ne samo zbog ekoloških prednosti, već i zbog značajnih ušteda koje može doneti poslovanju. Evo kako implementacija solarnih panela može pomoći vašem biznisu da smanji troškove i poveća profitabilnost.
 Razlika između Monokristalnih, Polikristalnih i Tankoslojnih Solarnih Panela
Solarni paneli su ključni deo sistema za pretvaranje sunčeve svetlosti u električnu energiju, a različiti tipovi panela nude različite karakteristike. Evo pregleda razlika između monokristalnih, polikristalnih i tankoslojnih solarnih panela.
Razlika između On-Grid i Off-Grid Solarnih Sistema
U današnje vreme, solarni sistemi postaju sve popularniji izvor energije. Dva osnovna tipa solarnih sistema koja se često koriste su on-grid (mrežno povezani) i off-grid (izvan mreže). Evo nekoliko ključnih razlika između ova dva sistema:
 ☀️Solarna Energija U Zimskim Uslovima☀️
Zima je sezona kada mnogi ljudi razmišljaju o tome kako očuvati toplotu i smanjiti energetske troškove. Jedan od načina da postignemo ove ciljeve je korišćenje solarnih panela za generisanje električne energije čak i tokom hladnih i oblačnih zimskih dana
Spisak lokalnih samouprava koje dobijaju subvencije za solarne panele i energetsku efikasnost u Srbiji
01.09.2023. Građani Srbije će ove godine moći da konkurišu za subvencije za primenu mera za povećanje energetske efikasnosti i instaliranje solarnih panela i kolektora u 131 lokalnoj samoupravi u Srbiji. Prijave će biti moguće tokom cele godine, a građanima će moći da dobiju i do 65 odsto investicije koju planiraju.
Search